Unique RIB style canopies for Facebook offices


These unique bespoke  canopies have been designed and installed by us, using our RIB system of construction, especially for the new Facebook online and social media networking offices based in Rathbone Square. The project is a further example of how Deans’  specialist technical skills have been applied to create an original canopy solution. The stunning canopies have been covered by us in a  tasteful grey fabric with  a matching powder-coated, square section, robust framework sited perfectly on this modern building and complementing  its anthracite window framing.  Deans awning and canopy fabrics are produced in accordance the latest European environmental regulations and are treated with both UV and soil resistant coatings for maximum performance.

As well as 242,800 sq ft of Grade A office space pre-let to Facebook, Rathbone Square is providing  142 private residential apartments seamlessly stitched into the heart of London and a carefully curated and characterful choice of cafes, shops and restaurants surrounding one of the first new squares created in central London in 100 years.

The street Rathbone Place is located on was originally known as Glanville Street. On the same side is The Wheatsheaf public house at number 25 which became one of the principal gathering-places of London’s bohemian set before the Second World War and where customers included Dylan Thomas. On the western side of the street was the former Royal Mail depot which is the location which has now been developed at Rathbone Square by Great Portland Estates. A small piece of trivia is that a sign on a building for Rathbone Place is seen in the last scene of BBC’s Sherlock series 4 finale. This is a nod to the actor Basil Rathbone and the building shown is not actually part of Rathbone Place.

Make an enquiry

Newsletter

Sign up for the latest news